Isnin, 7 Januari 2019

ReSePi BuRiNg WaK-WaK mAsAk PeDaS nOxXa

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...




Selamat malam semua. Selamat tahun baru! Walaupun lambat, tapi I still wish right! Hehe. Naj sebenarnya nak share resepi ni. Okay, resepi masak pedasaku memang pelbagai versi, so tak mau fenin2 lalat keyh! Hoho. Actually, Naj nak share resepi Burung wak-wak masak pedas noxxa & Nasi goreng suka hati๐Ÿคฃ




Resepi nasi goreng suka hati:
Tempe dihancurkan, Pastu amik ikan bilis, bebawang, cili, tumbuk lumat, tumis semua tu, masukkan sayur sikit, kacau2, then masukkan nasi, rasakan dengan garam, kacau3, done! ๐Ÿ’ƒ 

Part resepi burung wak-wak:
Lumur kunyit garam kat burung wak-wak, then goreng ( Masak sedang2). Pastu angkat. On kan periuk #noxxa , tekan button slow cook. Masukkan minyak sikit ja, masukkan bebawang with cili tom yam yang dah ditumbok, cili tu aku masukkan anggaran je tapi aku letak banyak, so memang pedas gila la citer dia๐Ÿ˜‚, and serai. Tumis jap. Letak sos cili. (tak nak guna cili boh or ciling giling DLL sebab cili tom yam tadi da banyak gila ๐Ÿ˜‚) Pastu masukkan burung wak-wak tadi tu dan sedikit air. Perasakan dengan garam. Pastu tutup periuk noxxa ni and tekan button high pressure selama 10 minit ja. 
Siap! senangkan? Hahahaha

#ilovesimple 
#homecooking 
#cookwithlove 
#daridapurnaj